Ik heb geen bevestiging gehad van mijn bestelling, hoe kan dit?
Soms komen onze e-mails helaas in de ongewenste mail of spam terecht. Heel vervelend maar wij kunnen dit helaas niet voorkomen.

Ik wil mijn bestelling annuleren.
Elke bestelling wordt binnen een dag in productie genomen. Indien je toch een bestelling wenst te annuleren dan kan dit binnen 12 uur na bestelling. Stuur hiervoor een e-mail met het bestelnummer aan info@seredina.nl. Er zullen bij terugbetaling van de bestelling administratiekosten in mindering gebracht worden. 

Er zit een ander label of sticker op mijn ontvangen doos.
Dit is mogelijk. We recyclen dozen welke we van leveranciers ontvangen. Hierdoor kan het zijn dat er nog een oud verzendlabel of andere stickers van een leverancier op de doos zitten. 

Hoe kan ik het beste mijn personalized armband onderhouden?
  • ​Laat je personalized armband niet in contact komen met vloeibare stoffen zoals water, parfum, olie, etc. Dit kan verkleuring van het product veroorzaken. Mocht je personalized armband toch verkleuren? Dan kan je deze poetsen met koperpoets. Doe een klein beetje op een doek en wrijf zachtjes over jouw sieraad. Ga er daarna met een droge doek overheen.
  • ​Buig jouw armband niet teveel bij het om en afdoen ervan. Hierdoor wordt de armband zwakker en is er een kans dat deze breekt.
  • ​Indien je weet dat jouw huid een hoge zuurgraad heeft, adviseren wij een laagje blanke nagellak aan de binnenkant van de armband aan te brengen. Dit gaat de verkleuring tegen. Dit geldt alleen bij de goudkleurige en rosekleurige armbanden.

Ik heb een Blog, kan ik met jullie een samenwerking aangaan?
Wij werken regelmatig samen met bloggers & vloggers. Stuur een e-mail aan info@seredina.nl om de mogelijkheden te bespreken.